Musiken som växer online

Alla som är födda åtminstone innan 2000-talet minns med stor sannolikhet de olika musikformaten och maskinerna som man har lyssnat på sin musik i. Vinylskivor, kassettband och CD-skivor i vinylspelare, CD-spelare och bärbara spelare med mera. Idag ser man sällan att någon önskar sig en CD-skiva, eller går runt med sin walkman och lyssnar på musik – idag är det nämligen internet som gäller för hela slanten för de flesta. Att så mycket musik finns på internet idag bär både med sig för- och nackdelar, men för nya artister och band är det främst en positiv sak.

Dela med dig av din musik online

Idag finns det många musiktjänster online. Spotify är kanske den som flest av oss använder, men man kan också lyssna på viss musik via YouTube, SoundCloud och MySpace etc. Musikbranschen växer online helt enkelt. Att lyssna på musik online är smidigt i sig, men den främsta fördelen med att så mycket musik finns på nätet idag gynnas främst musikskapare själva av. Idag kan du nämligen – helt kostnadsfritt eller för en liten summa pengar – dela med dig av din egen musik genom olika forum, musiksajter och musiktjänster. Det här gör att du enklare kan sprida din musik till Sveriges alla hörn.

Dela sin musik genom Spotify

Internet gör det alltså betydligt enklare och billigare att dela vidare och marknadsföra sin musik till personer såväl i Sverige som utomlands, men hur gör man då? Du behöver inte ha ett skivkontrakt för att lägga in din musik på Spotify. Du bör dock ha en aggregat eller en annan leveransplattform som kan sköta delar av jobbet åt dig och samtidigt kan hantera dina eventuella inkomster från musiken, samt sköta det administrativa arbetet med att få ut musiken. Genom att läsa mer på Spotifys supportsida kan du få fler tips och råd på hur du går tillväga för att få ut din musik.

 
gazeti